Search
Close this search box.

VHMT

Klantverhaal Hendor: “keep it safe and simple”

Klantverhaal Hendor: “keep it safe and simple”

In de wereld van hoogwaardige corrosiebestendige chemiepompen en filters voor de algemene galvanotechniek, PCB-, connector- en halfgeleiderindustrie staat Hendor uit Bladel bekend als toonaangevend bedrijf. Hessel Bohncke, technisch directeur bij het bedrijf en John van Gaal, senior mechanical engineer, streven ernaar het bedrijf elke dag een beetje beter te maken. Voor uitdagende vraagstukken schakelen ze Ruud van Herk van VHMT in. Waarom? ”Het vraagstuk lijkt simpel, maar er komt altijd meer bij kijken dan je op voorhand verwacht, en Ruud heeft het vermogen om met een eenvoudige oplossing te komen”, aldus John. “Keep it safe and simple. Het is moeilijk om iets simpel te houden.”

Duurzaamheid en efficiëntie: de filosofie van Hendor

Hendor heeft een duidelijke filosofie. Machines, producten moeten lang meegaan. John benadrukt: “We willen machines kunnen repareren en streven naar zo min mogelijk afval en energieverbruik en meer hergebruik van materialen. Onze carbon footprint moet verminderen. Elke oplossing voor verbetering of vereenvoudiging houdt rekening met deze aspecten, naast ergonomie en veiligheid“.

VHMT als vertrouwde partner

VHMT is de vaste partner voor dit soort vraagstukken. Sommige dingen zou Hendor ook zelf kunnen bedenken, maar VHMT is in sommige dingen gewoon beter. “VHMT is sterk in mechatronische oplossingen” vindt John. “Ik heb een vraag. Ik weet dat het te maken is, maar ik kan het niet vinden. Ruud heeft de tijd, de middelen, kennis en de relaties om dingen te realiseren. Wij zitten niet in machinebouw. Wij willen goed en snel pompen bouwen, dat is onze kernactiviteit. Het takttafel vraagstuk is hier een treffend voorbeeld van”.

“Het betrof een product waarin we 8 gaatjes wilden boren, mooi verdeeld over de omtrek. In het oorspronkelijke proces moesten we een hendel 8 keer draaien, wat inefficiënt was. Daarbij was het proces ook niet nauwkeurig genoeg. Het werd duidelijk dat er een handiger aanpak nodig was. We wisten precies wat we wilden, maar hadden behoefte aan iemand die mee zou denken.

Vervolgens zijn we samen met VHMT gaan brainstormen. Ruud begint direct met schetsen en deelt zijn ideeën. Ruud gaat een beetje links, wij een beetje rechts en samen komen we tot een oplossing. Gezamenlijk met de medewerkers van Hendor wordt de oplossing besproken en geëvalueerd. Zij voeren het werk immers uit en kennen de ins en outs van het productie- en montageproces. Uiteindelijk komt Ruud met een ontwerp dat  we ook weer voorleggen aan onze medewerkers.

Goedkope en flexibele oplossing

Hoewel velen bij het takttafel vraagstuk een duurdere CNC-bank zouden aanschaffen, hebben wij bewust gekozen voor een oplossing in combinatie met de oude boormachine. Technisch voldeed de machine en daarom zou het zonde zijn om deze  niet meer te gebruiken. Met de oplossing van VHMT kunnen we nu eenvoudig selecteren hoeveel gaten we willen boren en vervolgens het programma starten. De oude boormachine kan nu weer jaren mee wat een behoorlijke besparing met zich meebrengt.

Adres

Koningshoek 16
5094 CD Lage Mierde

Bel ons

+31 (0)13 7009738

Email Adres

info@vhmt.nl