Zoek
Sluit dit zoekvak.

Expertise

Technische systemen in beweging

Wij zijn gespecialiseerd in conceptontwikkeling, ontwerp en realisatie van technische systemen.

Dit doen we voor industriële productiebedrijven die al decennialang floreren op hun vakgebied, maar ook voor de enthousiaste startende ondernemer die overtuigd is van hetgeen hij in de markt gaat zetten. Op het gebied van werktuigbouwkunde zijn wij voor iedereen, die zelf niet de juiste engineers in huis heeft, de oplossing.

Al vele jaren laten wij onze kennis en kunde naar ieders tevredenheid los op deze markten:

Conceptontwikkeling

Jouw idee, vraag en budget zijn leidend voor de ideeën die we bedenken. Na intensieve besprekingen werken wij een concept uit waarbij veiligheid altijd wordt meegenomen. Wij gaan de projecten aan waarvan anderen denken dat ze niet realiseerbaar zijn. 

Ontwerp & Engineering

In de ontwerpfase zetten we de schetsen om naar een werktekening; het idee wordt gespecificeerd. We berekenen de consequenties van de keuzes die we maken, we overleggen met leveranciers en met de opdrachtgever, we testen, herberekenen en zetten het concept om naar een daadwerkelijk te produceren machine.

Wat ons onderscheidt in de markt is dat we bij VHMT vooraf altijd rekening houden met veiligheid en toekomstbestendigheid. Als opdrachtgever kom je na voltooiing van de machine dus niet voor ongewenste verrassingen te staan. Of anders gezegd, na oplevering hoef je geen extra kosten te maken voor veiligheidsmaatregelen. VHMT gaat voor een transparante totaalprijs, waarbij veiligheid geïntegreerd is in de prijs.

Realisatie

VHMT is uitgerust met een volledig ingerichte werkplaats waar we machines in elkaar kunnen zetten. Er is gelegenheid om uitgebreid te testen en een bedrijf alle zorgen over de functionaliteit van de machine uit handen te nemen. Wij leveren een machine pas af als we zeker weten dat alles tot in detail werkt, waardoor een bedrijf jarenlang onbezorgd kan produceren.

Tools

Voor het werk dat we verrichten gebruiken we verschillende digitale tools.

SolidWorks

3D Mechanical CAD software

3DExperience platform

Collaborative development platform

EPLAN Fluid

Engineeringssoftware voor pneumatiek en hydrauliek

Altium CircuitStudio

PCB design software

Partners

Omdat wij niet merk of leverancier gebonden zijn en gaan voor de beste oplossing, maken we voor het ontwerpen en bouwen van onze systemen altijd en alleen gebruik van A-merken en topleveranciers. Om je een idee te geven van de kwaliteit, hierbij een greep uit de merken en samenwerkingen:

Samenwerken loont

Heb je een complex technisch vraagstuk waarvoor je op zoek bent naar een innovatieve, eenvoudige en veilige systeemoplossing? Wij zijn nieuwsgierig waar je tegenaan loopt en welke eerste ideeën je al hebt. We denken graag mee over het concept en kunnen je ook helpen met het ontwerp en de realisatie.